På et af mange tidspunkter, hvor vi besøgte Galerie Birch så jeg et meget spændende Tabuchi-relief.
Det havde været solgt til en kendt skuespiller, men nu var det leveret tilbage. Der var lavet to pendant’er, og det ene hængte hos American Express Bank. Børge havde flere gange prøvet at sælge dem det andet, men de havde vist ikke “råd” (relieffet er belagt med ren platin). Netop da vi kommer den dag skal der arrangeres en ophængning i forbindelse med udstillingen af Soulages. Tabuchi står
i vindueskarmen som er godt forsænket i stueplanet. Børge skulle have fire mand til at løfte relieffet op og det samme
menageri for at få det tilbage. Det havde han, fortalte han, nu været ude for i forbindelse med fire udstillinger, altså fire gange. Impulsiv, som Børge jo er så han på mig – på Tabuchi, og tilbage på mig igen. Det er da lige en ting for dig, Winnie. Du skal sgu få relieffet for en særlig fordelagtig pris. Børge så på de fire mænd der baksede løs med at flytte det og sagde så, at betalingen skulle være i engelske pund svarende til vægten i kilo. Der gik så tre kvarter og adskillige drinks med at skændes om, hvad det vejede.
Resultatet blev midlertid, at jeg fik et stykke pragtfuld kunst som vi ellers ikke havde tænkt på at anskaffe, og som vi hver dag nyder med stor fornøjelse i vort hjem.