En plads i Børges lille sorte bog.
En dag i begyndelsen af halvfjerdserne kiggede jeg indenfor hos Børge i Admiralgade og fik et chok! Han havde lige hængt en jorn-modifikation op på en af sine lækre hvide vægge. Det var den blå italienske måneskinsstemning “Nocturne” fra slutningen af halvtredserne. En idyl som bliver truet af Jorns rappende og brølende dæmoniske uhyre!
Et pragtfuldt billede som min kone og jeg idag er de stadig lykkelige ejere af. Og det takket være Børge.
Da han med det samme mærkede, at jeg var ramt i sjælen, sagde han de sædvanlige provokerende, udfordrende ord: “Køv det!” “Er du gal Børge. Der ka jeg sgu ikke være med!” forsøgte jeg at stoppe ham. “Se’føli ka’ du det! Du betaler bare når du har et par skarpe skud, du vil af med til Børge!”
Hvorom alting er – og som De sikkert allerede har regnet ud – så fik jeg billedet med hjem og blev skrevet op i den lille sorte bog, og blev stående der i et par år. I stedet for at sælge det til en af sine mange kunder der kunne “lægge kassen” – så skulle jeg ha’ det! Selvom der var pauser mellem “de skarpe skud!”Tak Børge.